Sommige van onze vakken kun je doen buiten een minor om. Bijvoorbeeld als je al enkele programmeervakken hebt gevolgd en verdieping zoekt. Inschrijven doe je gewoon tijdens de vakinschrijvingsperiode van je eigen studie (UvA).
Wil je leren programmeren voor je scriptie? Of denk je in je master aan de slag te gaan met dataverwerking, visualisatie of andere computationele technieken? Dan kun je bij ons terecht voor een inleiding in wetenschappelijk programmeren, en leren we je alle ins en outs van Python. Je hebt geen ervaring nodig!
In dit vak gaan we je leren hoe je dit soort informatie kan verkennen, verwerken, hoe je middels analyse interessante aspecten kunt vinden, en hoe je deze informatie kunt gebruiken om een recommender- of rankingsysteem te maken. In de eerste vijf weken leer je de technieken die nodig zijn om een recommender system te bouwen. Daarna krijg je in een groepsopdracht de ruimte om deze technieken toe te passen op een case en je creativiteit de vrije loop te laten.
20 uur per week, in april-mei
In deze cursus bouw je je eigen toolbox voor het oplossen van programmeerproblemen. Je leert over UNIX, en je leert over gestructureerde databestanden zoals JSON en CSV. Maar je gaat ook aan de slag met ongestructureerde gegevens die je kunt vinden in tekstbestanden. Je leert over netwerken en het internet, en je gaat aan de slag met databases. Allerhande kennis die je nodig hebt om real-life programmeerproblemen op te lossen.
20 uur per week
Dit vak begint bij het begin. Je leert over programmeren in het algemeen, en je leert programmeren in een specifieke programmeertaal. Je maakt kennis met allerlei technieken voor het omzetten van een probleemomschrijving naar een programma dat het probleem oplost. Je leert over het verband tussen de computer en de programma’s die er op draaien. De opdrachten zijn klein maar bouwen snel op, en gaan over bijvoorbeeld biologie, cryptografie, en digitaal forensisch onderzoek.
20 uur per week
Nu je kunt programmeren, doe je ervaring op met het schrijven van grotere programma’s. Je gaat aan de slag met algoritmen en datastructuren, en leert hoe je op verschillende manieren programma’s kunt schrijven. Daarnaast leer je over object-oriëntatie, een manier om grotere programma’s te structureren en overzichtelijk te houden.
20 uur per week