Is de minor wat voor jou?

Bij de eerste editie van de minor hebben we een hoop positieve reacties gekregen van studenten, maar ook een aantal studenten die uiteindelijk aangaven dat het niets voor hun was. Om je te helpen met je keuze, hieronder wat de belangrijkste factoren waren voor studenten.

Allereerst is het belangrijk om is de motivatie en tijd hebben om echt 40 uur per week in het programma te steken. Dit is mogelijk anders dan je gewend bent vanuit je eigen studie, maar wij bedoelen daarmee daadwerkelijk 40 uur. Ondanks dat deze tijdsinvestering op veel plekken op de website genoemd wordt, komen sommige studenten toch nog binnen met andere verwachtingen en een grote werklast naast de minor.

Daarnaast gaan we bij minor expliciet niet uit van veel voorkennis in wiskunde en programmeren, maar je bent gedurende die 40 uur wel een groot deel van je tijd bezig met wiskunde en programmeren. Voorkennis hierin is dus niet noodzakelijk (sterker nog, we verwachten dat je niet te veel voorkennis hebt voor deze minor), maar je moet het wel leuk vinden om dit allemaal te leren.

Werken met Artificial Intelligence is voor een groot deel ook zelf programma-code schrijven. Op die manier begrijp je ook echt wat de computer doet. Leren programmeren is soms veel puzzelen met nieuwe concepten, en dat soort puzzelen leuk vinden is dus wel belangrijk voor de minor.

We hebben hieronder een kleine eerste opdracht staan, waarmee je zelf gelijk al wat eerste programmeerconcepten kunt leren. De opdrachten bij minor zullen wel iets anders in elkaar zitten, omdat je daar gedurende het maken van de opdracht ook nog vragen kunt stellen aan een assistent, maar hiermee kun je in ieder geval alvast kijken of je het leren programmeren leuk zou vinden.

Pyramid Assignment

Ga naar de opdrachtpagina.

Copyright 2020-2024 Programming Lab / Universiteit van Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com.