Een master na de minor AI

Ben je geïnteresserd in het doen van een AI-gerelateerde master en wil je daarom onze minor doen? Check dan eerst goed welke vakken je moet doen om binnen te komen.

We geven met onze minor AI een korte, maar zo volledig mogelijke inleiding tot een technisch onderwerp. Aan het eind van de minor heb je een goed beeld van verschillende AI-technieken, hoe je ze kunt toepassen en waarom ze werken. We beginnen daarbij met de basis en gaan niet op alle aspecten de diepte in. Je bouwt dus niet automatisch voldoende achtergrond op voor het volgen van technische research masters, zoals de master AI van de UvA.

Technische research masters vragen meestal meerdere wiskunde- en computer science-vakken als ingangseis, die geen onderdeel zijn van deze minor. Als je een dergelijke master zou willen doen, dan kun je dus beter de benodigde wiskunde- en programmeervakken los volgen. Zie bijvoorbeeld de toegangseisen van de master AI aan de UvA voor de vereiste vakken daar.

Toch zijn er een hoop opleidingen waar we beter op aansluiten. Zo heeft VU ook master AI, die niet alleen naar de technische aspecten kijkt, maar ook de menselijke en maatschappelijke implicaties van AI. Vereiste voor toelating aan deze master is het halen van programmeertest in Python, en bij onze minor zul je voldoende oefenen met het zelfstandig schrijven van programma’s. Kijk ook even bij die master voor informatie over de toelating.

Daarnaast bieden steeds meer universiteiten een master in Data Science aan, waar veel AI-technieken worden toegepast.

Copyright 2020-2024 Programming Lab / Universiteit van Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com.